Tapas Haarlem

Iedereen kent wel de tapas, de bekende kleine hapjes uit Spanje, menig restaurant in Haarlem is hier op ingesprongen en heeft zijn eigen draai eraan gegeven.

Maar er zijn ook restaurants in Haarlem die de authentieke tapas serveren, even weg van alle stress en je even voelen alsof je in Spanje bent. Gezellig met vrienden lekkere hapjes eten, proef en geniet van alle verschillende soorten. We gingen door Haarlem heen op zoek naar de beste restaurants die tapas serveren. Ga je gezellig met ons mee?

We beginnen onze tocht in het gezellige centrum van Haarlem op zoek naar een tapas restaurant, al snel komen we dit restaurant tegen.

In een compleet gerestaureerd pand met een bijzondere uitstraling, een Spaans muziekje op de achtergrond zorgt ervoor dat je even in de sfeer van Spanje kunt komen.

De inrichting doet ook Spaans aan, wanden met fleurige kleuren alsof je even helemaal weg bent naar het buitenland.

Binnenstad Haarlem

Heerlijk struinen door de gezellige straatjes van de oude binnenstand van Haarlem.

Onder het restaurant is een bar te vinden waar je met een groep tot ongeveer 30 personen je eigen feestje kunt maken, hoe leuk is het als je met vrienden hier heerlijke tapas gaat eten. Dit restaurant serveert namelijk tapas uit alle delen van de wereld, lekker met vrienden om de verschillende tapas met elkaar te delen en te proeven. Drankje erbij en je avond kan niet meer stuk. De vele verschillende soorten tapas op de kaart doen je soms versteld staan, heerlijke combinaties en voor iedereen zijn er wel een aantal heerlijke tapas te vinden.

Genieten van tapas aan het water in Haarlem

Aan de waterkant bij het Spaarne komen we een leuk restaurant tegen op een schitterende locatie. Aan het water gelegen, perfect voor in de zomer. Inclusief een terras waar je kunt zitten in de zomer, genieten van wereldse tapas. Maar liefst 25 verschillende soorten tapas van over de hele wereld. Je kunt met een groep vrienden een aantal tapas kiezen en zo veel mogelijk verschillende soorten tapas kiezen.

Kun je geen keuze maken tussen de vele tapas op de kaart dan is er nog de plank, op de plank worden 6 verschillende soorten tapas geserveerd door de kok. Op deze manier word je verrast met zes verschillende tapas vanuit de hele wereld. Niet alleen tapas uit Spanje, maar ook uit andere delen van de wereld. Zo weet je zeker dat je van een paar lekkere tapas kunt genieten. De sfeer, het terras en de lekkere gerechten maken dit restaurant tot een succes.

Gevarieerd, verrassend en betaalbaar uit eten in Haarlem

Wat zijn tapas eigenlijk en waar komen ze vandaan?

Tegenwoordig zijn tapas erg populair en veel restaurant zijn in dit gat gesprongen, maar waar komen tapas eigenlijk vandaan en waaruit bestaan ze. Zijn het echt kleine hapjes voor tussendoor of kun je er ook een hele maaltijd van maken? We gaan je proberen uit te leggen hoe nu de vork in de steel zit betreft de tapas.

Tapas zijn een belangrijk onderdeel van de Spaanse keuken, een aantal restaurants in Haarlem bereiden de authentieke tapas met ingrediƫnten die uit Spanje komen. Hoe de tapas precies zijn ontstaan weet eigenlijk niemand. Men zegt dat de oorsprong van de tapa in Zuid Spanje ligt. Het woord tapa betekent letterlijk deksel, men gebruikte een tapa om het glas wijn op tafel af te dekken tegen vliegen. Zo is het hapje geboren en namen in korte tijd veel verschillende restaurants dit over.

Vandaag de dag kan men in ieder restaurant tapas bij een borreltje bestellen. Iedere streek in Spanje kent zijn eigen specialiteit tapas. De gebieden die dichtbij de zee liggen zijn uiteraard gespecialiseerd in vis. De binnenlanden bereiden meer tapas met konijn en lam. Maar vegetarische tapas komt ook in het menu voor. Eigenlijk is een tapa dus niets meer dan een hapje bij de borrel. In Haarlem hebben verschillende restaurants er wel een eigen draai aangegeven, er zijn complete maaltijden gemaakt van de tapas. Spanjaarden eten de tapas tijdens de lunch of laat in de avond ver na het avondeten.

Zelf tapas maken in Haarlem

Heb je een feestje te vieren of vind je het gewoon leuk en leerzaam om te leren hoe je tapas maakt? Volg dan in Haarlem een workshop tapas maken.

In twee uur leer je de kneepjes van het tapas maken om vervolgens aan te sluiten bij je zelf bereidde tapas menu. Een culinair workshop tapas maken in Haarlem, daar kan geen restaurant tegenop.

Je word ontvangen met een heerlijk glaasje Sangria hoe kan het ook anders.

Een tapas workshop staat garant voor een culinaire reis naar de oorsprong van de tapa. Voor dat we echt gaan beginnen wordt er eerst een kleine toelichting gegeven over de tappa.

We werken in kleine groepjes waar smakelijke gerechten worden gemaakt met onder andere, vlees, vis en op vegetarische wijze. Samen bereiden we een authentieke tapa van vlees en vis. Is iedereen klaar dan worden alle tapas geserveerd op de mooi gedekte tafel.

Onder het genot van een heerlijk glas Spaanse wijn nemen we plaats aan tafel.

Met de groep proeven en genieten we van alle culinaire hoogstandjes bereidt door iedereen. De workshop tapas maken is een aanrader in Haarlem.

Waarom zijn tapas zo populair in een Haarlems restaurant

Tapas zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden in Europa, veel mensen vragen zich af hoe dit komt. Het zijn in de basis alleen maar kleine hapjes die je kunt eten bij een drankje. Van herkomst zijn de tapas geen complete maaltijd, maar in Europa heeft de tapa een enorme vlucht genomen.

De tapa heeft zijn populariteit te danken als eerste omdat zij met verschillende producten zijn te bereiden. Of je nu van vlees of vis houdt, of vegetarisch bent er is altijd wel een tapa welke in jou straatje past. Bij een borrel hoort ook een hapje, de tapa is het perfecte hapje om te serveren als je met een groep vrienden aan het borrelen bent. Dit is ook een van de reden waarom de tapa zo populair is, het is een laagdrempelig gerecht die je eigenlijk altijd en overal in kunt passen.