Ontbijten aan het Spaarne

Zomer en winter is het lekker om wakker te worden aan het water, en daarbij te genieten van een goed ontbijt. Bij dit restaurant aan het Spaarne is het mogelijk, terwijl je naar buiten aan het staren bent wordt je ontbijt klaargemaakt en geserveerd.

Even rustig de dag beginnen, geen stress maar de dag op een heerlijke manier beginnen. In de zomer kun je plaatsnemen op het beste terras wat Haarlem heeft te bieden, aan het water. De menukaart bekijken dan kunnen we eten bestellen, e zijn benieuwd.

De ontbijtkaart laat ons zien dat we niet om hoeven te komen van de honger, heerlijke gerechten waarbij voor iedereen wel iets lekkers is te vinden. Of dat nu yoghurt is of een heerlijke cracker met zelfgemaakte jam, de keuze is aan jou. De combinatie van de locatie en het lekkere ontbijt maakt de plaats uniek. Ook de koffie van Guus koffie aan het Spaarne is een goed begin van de dag, een heerlijke cappuccino die naar meer smaakt. Ben je een liefhebber van natuur, en van een goed ontbijt dan kun je eigenlijk niet om dit restaurant heen. Laat je betoveren door de sfeer van een mooie dag aan het water.

Binnenstad Haarlem

Heerlijk struinen door de gezellige straatjes van de oude binnenstand van Haarlem.

Ontbijt Haarlem

Tegenwoordig is het ook populair om je ontbijt buiten de deur te eten, waar je voorheen alleen de weekenden op pad ging wordt er tegenwoordig iedere dag wel buiten de deur ontbeten. Ieder Haarlems restaurant serveert wel een ontbijt voor de vroege vogels. Een ontbijt eten in Haarlem is lekker en niet duur, een uitstekende manier om de dag te beginnen. Of je nu van een snel simpel ontbijt houdt, of in de weekenden na het uitslapen uitgebreid wilt genieten. Alles is mogelijk, ga met ons mee vroeg op pad om te ontdekken waar we allemaal in Haarlem kunnen ontbijten.

Een goed begin met Yoghurt

Wil je lekker eten in Haarlem en dan vooral de lunch, maar ben je niet zo een fan van brood? Geen punt, dit restaurant serveert namelijk alleen maar yoghurt als ontbijt. En dan hebben we het niet over een simpel schaaltje yoghurt, dat kunnen we overal krijgen.

Je kunt hier heerlijke toppings toevoegen aan je yoghurt, vers fruit, chocolade, siroop je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het toevoegen om een heerlijke ontbijtyoghurt te maken. Weet je geen keuze te maken dan kun je een keuze maken op de kaart, kies een van de samengestelde yoghurts door het team en geniet.

Ook de zelfgemaakte cake is erg lekker, verschillende soorten cake met een heerlijke smaak naar wens. Appelcake bijvoorbeeld, het lijkt een aparte combinatie maar als je het proeft dan is het een heerlijke toevoeging aan je ontbijt in Haarlem. Heb je na al dat lekkers trek in een goede stevige bak koffie dan is dit natuurlijk ook te bestellen bij het vriendelijke personeel, of thee het is maar net waar je op dat moment trek in hebt. In dit restaurant geen standaard ontbijt, maar wel een heel lekker ontbijt.

Gevarieerd, verrassend en betaalbaar uit eten in Haarlem

Waaruit bestaat een officieel ontbijt eigenlijk?

Bijna alle restaurants in Haarlem hebben wel een ontbijt op de kaart staan, maar waar bestaat een ontbijt nu eigenlijk uit. Net buiten Haarlem ligt restaurant Brasserie 1434 in Purmerend.

Tegenwoordig wordt bijna alles wel op de menukaart gezet en zijn er vele mogelijkheden om je eigen ontbijt samen te stellen. Toch is het wel leuk om te weten wat nu eigenlijk een officieel ontbijt is en uit welke producten deze bestaat.

Officieel bestaat een ontbijt uit graanproducten zoals brood en muesli, melk en melkproducten. Kaas, magere vleeswaren en verst fruit. Vezels zorgen ervoor dat je de juiste voedingsstoffen binnen krijgt om de dag goed te beginnen.

Goed drinken bij het ontbijt is ook belangrijk aangezien je tijdens de nacht wat vocht verliest. Water is altijd goed om te drinken, maar als ontbijtdrank misschien niet het lekkerste.

Je kunt wel thee nemen, of koffie doet het ook altijd erg goed. De hoeveelheid is afhankelijk van een aantal factoren, zo speelt de bouw van iemand een belangrijke rol hoeveel je nodig hebt.

En hip ontbijt in het centrum van Haarlem

Wil je de dag goed beginnen in Haarlem dan hebben we in het centrum wel een heel leuk restaurant gevonden waar ze een lekker, en voedzaam ontbijt op de kaart hebben staan.

Het mooie aan dit restaurant is dat je de keuze hebt of je in het restaurant wilt ontbijten of je ontbijt meeneemt. Alle producten zijn namelijk eenvoudig mee te nemen, heb je haast of geen zin om lang te ontbijten dan kun je dus een broodje of iets anders ophalen en meenemen voor onderweg. 

Na Haarlem shoppen voor sieraden bij BBS in Zandvoort.

Begin de dag goed in Haarlem met lekker vers fruit, yoghurt of een superfoodmix. Maar ook een broodje of een croissantje is natuurlijk te krijgen.

Er zijn speciale ontbijt combinaties waarbij een combinatie is gemaakt van broodjes, koffie en verschillende fruitsappen waaruit je kunt kiezen. Eigenlijk een complete maaltijd om de dag goed mee te starten. Ben je een liefhebber van smoothies dan worden deze vers voor je bereidt, of een heerlijk vers kopje koffie wat natuurlijk ook bij een ontbijt hoort.

Beste restaurant van Haarlem voor een goed ontbijt

Het is misschien even zoeken naar dit restaurant in het centrum, verborgen achter een aantal winkels. Maar als je het eenmaal hebt gevonden is het zoeken zeker de moeite waard geweest. Binnen is het een gezellige boel, in de zomer is het heerlijk vertoeven in de binnentuin om de dag te starten met een lekker ontbijt. De croissants die worden geserveerd zijn vers gebakken, een kopje verse koffie erbij en je kunt de dag niet beter beginnen.

Maar dat is natuurlijk niet alles, ook de ei gerechten voor het ontbijt doen het erg goed. Wat dacht je ervan om de dag te beginnen met een heerlijk gebakken ei? Misschien een beetje zwaar, wel voldoende om er weer even tegenaan te kunnen. Of ben je meer van de lichte producten zoals een broodje en een sapje? Ook dit is te krijgen in dit restaurant, zowel het weekend als doordeweeks kun je er terecht voor een goed ontbijt.