Lunch Haarlem

Veel mensen doen het tegenwoordig, een lunch buiten de deur eten in plaats van thuis of in de kantine op het werk.

Natuurlijk zitten er een aantal voordelen aan het buiten de deur lunchen, je hoeft alleen maar je eten te bestellen en er van te genieten. Ook de keuze kun je iedere dag zelf bepalen, heb je een keer geen trek in brood, maar wil je eens wat anders dan ga je naar een ander restaurant toe. Veel mensen kiezen voor gezond eten, biologisch voedsel komt steeds meer in trek bij iedereen. Waar gaan we lunchen in Haarlem?

De eerste stop die we maken is in een echt gezellig buurtrestaurant, je kunt hier zowel ontbijten als lunchen in Haarlem en ook de avond ben je welkom voor een lekker en goed diner. Wij gaan natuurlijk voor de lunch, we bekijken eerst even de kaart voor we ons eten gaan bestellen. De kaart bekeken te hebben is er best veel keus, van een broodje tot aan Noodles toe. Maar ook een salade ontbreekt niet op de lunchkaart. Voordeel van dit restaurant in het centrum van Haarlem is de juicebar waar je de lekkerste verse sappen kunt bestellen. Veel aparte combinaties die verrassend lekker zijn, maar ook voor een goed glas wijn bij je lunch moet je hier zijn.

Binnenstad Haarlem

Heerlijk struinen door de gezellige straatjes van de oude binnenstand van Haarlem.

Lunchen naast het stadhuis in Haarlem

Niet ver van het stadhuis vandaan hebben we weer een toprestaurant gevonden in Haarlem waar we kunnen lunchen. Gezellig restaurant waar je je direct thuis voelt, bij het binnenkomen, worden we vriendelijk ontvangen. Alles wat op de kaart voor de lunch staat komt van lokale ondernemers uit de regio. De gerechten worden zo bereidt dat E nummers en geraffineerde suikers zoveel mogelijk worden vermeden. Heerlijke sandwiches die ook glutenvrij kunnen worden besteld, er is geen vaste menukaart. Door de wisselende producten is het iedere dag weer een verrassing wat er op het menu komt te staan. Wil je dus een wisselende lunch dan raden we je aan hier regelmatig naartoe te gaan.

Een lunch op zijn Spaans

Ben je een liefhebber van Spaanse delicatessen dan kun je dit restaurant in Haarlem niet overslaan voor een goede lunch.

Veel van de producten worden namelijk gehaald uit Spanje, bijvoorbeeld het broodje ham wat uit Spanje komt en enorm populair is op de lunchkaart. Veel kraakverse broodjes die nooit gaan vervelen. Heb je trek in een wijntje bij de lunch dan ben je ook hier goed, heerlijke frisse wijnen om even te onttrekken aan de dagelijkse sleur. Het is mogelijk om eten te bestellen voor thuis, kun je aan de eigen tafel genieten van een Spaanse lunch.

Kom je het restaurantje binnen dan valt de enorme keus op die er is, een grote vitrine waar alle lekkernijen netjes in zijn opgesteld. Ook de tapas van dit restaurant zijn een van de dingen waar de mensen voor komen, heerlijke kippenpootjes met knoflooksaus. Je zou bijna vergeten dat je in Haarlem aan het lunchen bent. Ook voorgerechten in de vorm van tapas tijdens de lunch kun je eenvoudig met je vrienden van genieten.

Gevarieerd, verrassend en betaalbaar uit eten in Haarlem

Trendy lunchroom in Haarlem

In het hartje van Haarlem gaan we lunchen bij een trendy restaurantje. Een gezellig licht modern restaurant, het nodigt je uit om er naar binnen te lopen en er een lunch te nemen

. De uigebreide menukaart voor de lunch staat boordevol met de lekkerste gerechten, of je nu een eenvoudige tosti wilt als lunch of de heerlijke gegrilde tonijn dat maakt niet uit. Alle gerechten worden met de grootst mogelijke zorg en aandacht bereidt.

Lekker in de zomer om als lunch een frisse salade te nemen, zodra je het eten gaat bestellen krijg je er al zin in. De verschillende soorten salades wil je eigenlijk allemaal wel proeven zo lekker worden ze omschreven op de lunchkaart. Voor de mensen die geen vlees eten is er onder andere de vegetarische burger.

Zit je na de lunch nog niet vol en heb je nog een klein gaatje over dan is het lekker om de huisgemaakte taarten te proeven, of later op de middag een van de borrelplateaus. Kortom genoeg lekkere dingen te eten om de hele middag er weer tegenaan te kunnen gaan.

Wat hoort er bij een lekkere lunch in Haarlem?

Je vraagt je soms wel eens af wat je nu weer moet gaan lunchen, dat broodje en die tosti’s heb je nu wel gehad. Lopend door Haarlem weet je het niet meer, lunchen is lekker maar dan moet je wel een klein beetje een idee hebben wat je wilt eten.

Een goede basis voor een lunch is een lekkere soep. Een combinatie met stokbrood en warme broodjes maakt het nog even wat smakelijker. Verse tomatensoep doet het altijd erg goed tijdens de lunch. Ben je een liefhebber van gezond eten dan mag een salade niet ontbreken halverwege de dag. Ga voor een lekkere frisse salade met bijvoorbeeld mango, niet te zwaar maar wel erg gezond en lekker.

Altijd erg populair zijn de sandwiches en de tosti’s. Waar voorheen de tosti bestond uit ham en kaas worden er tegenwoordig vele andere combinaties aangeboden. Bijvoorbeeld de tosti Hawaï met een schijfje ananas, erg lekker in de zomer een fris tintje te hebben bij je tosti. Ook een dessert hoort er helemaal bij, dit kan een zelfgemaakte cake zijn of een stukje taart.

Lunchen vroeger en nu

Iedereen heeft wel door dat de tijden veranderd zijn, ook de eetgewoontes van mensen zijn de laatste jaren flink veranderd. Vooral de lunch heeft een flinke metamorfose ondergaan. Waar vroeger een broodje werd gegeten met een glaasje melk, is het tegenwoordig niet vreemd om een complete maaltijd te eten inclusief een glas wijn of een lekker glas met fruitsap. Natuurlijk wel vers geperst met de beste fruitcombinaties. Ook de warme lunch is enorm in opkomst gekomen, een yoghurt of saladelunch is ook populair. Mensen worden zich ook bewuster dat een goede lunch ook lekker kan zijn, weg met het saaie broodje kaas maar op naar een lunch in Haarlem in een leuk restaurant.