High tea Haarlem

Vroeger werd een high tea alleen gehouden voor de mensen die van stand waren en dan vooral in Engeland. Op zondag werd er meestal laat gegeten, om de tijd te overbruggen aan het eind van de middag werd er dan een high tea gegeven met verschillende kleine hapjes om de honger te stillen en natuurlijk veel verschillende soorten thee.

Tegenwoordig is het fenomeen overgewaaid naar Europa, dus ook naar Haarlem. Een high tea is geen lunch, wel hebben ze een aantal soortgelijke producten die worden gebruikt. We gaan je meenemen op de toer door Haarlem voor een onvervalste Engelse high tea.

High tea op stand

Een high tea in Haarlem wil je natuurlijk een beetje op stand doen, hoe leuk is het als je ervan geniet in een gepaste omgeving en niet zomaar in een restaurant om een nog betere sfeer te krijgen. Onze eerste high tea in Haarlem gaan we zeker op stand doen in een mooie villa aan het Frederikspark. De stijl van het restaurant is trendy, gezellig en knus te noemen. Als middelpunt is er een grote bar en een leuk haardvuur waar je bij kunt zitten. De high tea die je hier kunt krijgen bestaat uit verschillende soorten sandwiches, hartige hapjes en een keur aan zoetigheid. Maar ook veel verschillende soorten thee die je allemaal kunt proeven.

Binnenstad Haarlem

Heerlijk struinen door de gezellige straatjes van de oude binnenstand van Haarlem.

Voel je eigen thuis

Bij het Julianapark vinden we dit restaurant, al kun je het eigenlijk geen restaurant noemen want het geeft een gevoel alsof je de woonkamer binnenloopt. Je voelt je eigen thuis door het warme welkom van het personeel, en dat is precies de bedoeling wat zij wilden creëren. Een warm aangenaam gevoel, je eigen thuis voelen en genieten van al het lekkers wat zij hebben te bieden. Ook voor een lunch in Haarlem ben je hier aan het goede adres, maar de high tea is wel iets bijzonders. Zeer populair bij veel mensen, niet alleen vanwege de producten maar ook de sfeer zorgt ervoor dat je hier altijd terug blijft komen.

Ga je een high tea doen dan ben je verzeker van alle zelfgemaakt lekkernijen, een selectie van de zelfgemaakte huistaarten, sandwiches, cake en nog veel meer lekkere dingen. Natuurlijk ontbreekt ook de thee niet, gedurende 1,5 uur krijg je onbeperkt de lekkerste theesoorten te proeven. Dieet of andere wensen vormen geen probleem, geef deze even vooraf door dan wordt er rekening mee gehouden.

High tea in het gezellige centrum van Haarlem

Wil je gezellig in het centrum van Haarlem een high tea doen? Deze high tea wordt een succes dat kunnen we je nu al vertellen. Alleen de prachtig gedekte tafel is een goed begin, etagères en een schitterend servies brengen je al naar het land van de high tea: Engeland. Chocolade Brownies, mini muffins, cakejes met een glazuurlaag, slagroom chocoladetruffels, saucijzen broodjes en nog veel meer zalige dingen om van te genieten. Ook de thee mag uiteraard niet ontbreken, veel luxe theesoorten om van te proeven en te kiezen.

Niet alleen de gerechten zijn heerlijk, ook door de mooi gedekte tafel en het prima bijpassende servies heb je het idee dat je bent beland in Engeland. De thee en de lekkere hapjes zijn van hoog niveau bereidt, lekkere hartige en zoete hapjes. We raden zeker aan om de lunch maar even vooraf over te slaan. De high tea is erg uitgebreid en perfect verzorgt.

Gevarieerd, verrassend en betaalbaar uit eten in Haarlem

Waar komt de high tea vandaan en wat is het eigenlijk?

We zijn nu naar een aantal restaurants in Haarlem geweest voor een high tea, tenminste wij nemen aan dat het een high tea is. Maar toch komt de vraag bovendrijven wat nu eigenlijk een echte high tea is, wat wordt erbij gegeten en precies gedronken behalve thee. We nemen je mee naar de oorsprong en de echte gerechten waaruit een high tea bestaat.

In het midden van 1800 werd de kerosine lamp uitgevonden in Engeland, omdat er nu toch licht was gingen de mensen op zondagavond pas laat eten rond 8 a 9 uur in de avond. De welgestelde mensen hadden eigenlijk alleen maar een kerosine lamp. Omdat de welgestelde mensen halverwege de ochtend een brunch namen werd het gat met het avondeten wel erg groot. Mensen kwamen bij elkaar om onder het genot van een kopje thee wat zoetige en hartige hapjes te nemen.

Zo werd de honger gestild en het was nog eens erg gezellig ook. Dit werd al snel overgenomen door andere mensen in hogere kringen, het werd een favoriete bezigheid van de rijke dames. Later werd het al snel toegankelijk voor de minder goed bedeelden mensen.

Eigenlijk zijn er geen regels aan de hapjes van een high tea in Haarlem, er bestaat niet echt een typische high tea. Ieder restaurant in Haarlem geeft er zijn eigen invulling aan, dat is nu juist het leuke van een high tea. Sommige restaurants hebben wel een menu ter aanvulling op het high tea menu. Maar over het algemeen zit er wel een soort orde in de lekkernijen die je krijgt. Zo krijg je meestal een etagère met drie verdiepingen. Boven liggen de zoete hapjes, in het midden de hartige hapjes en aan de onderkant liggen de sandwiches. Hier komt natuurlijk nog echte Engelse thee bij in diverse verschillende smaken.

Keuze in high tea in Haarlem

De keuze in een high tea in Haarlem is erg groot, in veel verschillende restaurants in Haarlem kun je met vrienden of familie een lekkere high tea doen. De meeste restaurants blijven redelijk dichtbij een originele high tea. Al zijn er ook wel restaurants die er een eigen iets van gemaakt hebben onder het mom van een high tea. Maar bij alle high tea’s in Haarlem welke we hebben gedaan is er altijd wel een assortiment hartige en zoete hapjes te vinden zoals bij de Engelse high tea.

Ook voor mensen met een dieet of andere beperkingen is het geen probleem om een high tea te doen, restaurants houden er rekening mee dat niet iedereen zoet of andere ingrediënten mogen.