Brunch Haarlem

Vooral in het weekend is de brunch populair, maar ook steeds vaker door de week heen gaan mensen even brunchen in een restaurant. Te laat voor het ontbijt en nog te vroeg voor de lunch, de brunch is eigenlijk een combinatie van ontbijt en lunch.

Wat zit er precies allemaal in een brunch, waar kun je een goede brunch eten in Haarlem. Kun je alleen lunchen op locatie of ook eten bestellen en dat laten bezorgen aan huis? Allemaal vragen waar we je een antwoord op gaan geven. Heb je inmiddels al trek gekregen?

Wat verstaan we onder een brunch?

Brunchen is een maaltijd die door de Amerikanen is bedacht,  een brunch is een maaltijd die tussen het ontbijt en de brunch in zit.

Meestal wordt een brunch genomen rond 11 uur in de ochtend, te laat voor het ontbijt en te vroeg voor de lunch. Echt regels voor een brunch zijn er niet, je eet gewoon wat je lekker vindt.

Binnenstad Haarlem

Heerlijk struinen door de gezellige straatjes van de oude binnenstand van Haarlem.

Een brunch behoort ook alle producten te bevatten van een ontbijt. Voorgerechten, maar ook gezonde recepten zijn tegenwoordig erg populair tijdens de brunch. Verschillende soorten brood, vis, gebakjes, eigenlijk kun je alles tijdens een brunch op tafel zetten. Op het gebied van de dranken heb je ook een grote keuze, koffie, fruitsap, thee, maar ook een lekker dessert hoort bij een brunch. Zoals je ziet keuze genoeg om dit tot een succes te maken.

Brunchen aan het water in Haarlem

Wat is een mooiere manier om de zondag te beginnen, uitkijkend op het water te genieten van een heerlijke brunch. Bij dit restaurant is het mogelijk, te vroeg voor de lunch maar toch al stevig trek? Dan nemen we een brunch in dit restaurant, waarbij we bij mooi weer heerlijk op het terras kunt zitten en een mooi kleurtje op kunt lopen. De brunchkaart is lekker uitgebreid, genoeg lekkere gerechten waaruit je kunt kiezen. Gaan we al eten bestellen of nemen we eerst nog een heerlijke koffie.

Een uitgebreid assortiment aan broodjes en andere lekkernijen, ook ontbijtgerechten met ei voor degene die het ontbijt echt gemist hebben. Ben je meer toe aan de lunch dan zijn er tal van andere hartige en zoete lekkernijen. Gedacht aan een heerlijke tosti met salami? Je kan ook naar Halfweg voor een leuk restaurant.

Of bij warm weer een tosti met ananas denkend aan de palmbomen. Een ding is zeker, genieten van een brunch ga je aan het water zeker doen.

Gevarieerd, verrassend en betaalbaar uit eten in Haarlem

Brunchen was vroeger voor de elite, het gewone werkende volk deed het meestal niet. Vandaag de dag kun je in iedere stad wel goedkoop uit eten en genieten van een goede brunch. Je hoeft het niet alleen bij een brunch te houden, meestal zit er al een voorgerecht bij en ook een dessert is er helemaal bij gekomen. Ook de tijden van de lunch zijn vrij flexibel geworden, al hanteren de meeste restaurants in Haarlem wel een brunch halverwege de ochtend uitlopend tot begin van de middag.

Brunchen op een unieke locatie hoog in Haarlem

Midden in Haarlem genieten van een brunch op een dakterras,  groen om je heen in de kas en een zeer groot royaal terras hoog boven Haarlem.

Veen unieker kan het niet worden in onze ogen, buiten is het terras ingericht met veel hout, je zou vergeten dat je hoog op een gebouw zit.

Het uitzicht is echt subliem, je kijkt over bijna heel de stad Haarlem heen. Je zou bijna vergeten dat je komt om te brunchen en pardoes je eten vergeten te bestellen.

Maar over de brunch kunnen we simpel zijn, de gerechten zijn prima. Als je wat langer blijft zitten na de brunch neem je direct even de wijnkaart mee, lekkere wijn om de dag compleet te maken en optimaal te genieten.

Benela is een perfecte oplossing om elektronische oplossingen.

Ook voor de prijs hoef je het niet te laten, ook goedkoop uit eten kun je hier doen.

Op loopafstand van station Haarlem

Dit schitterende restaurant vinden we op loopafstand van het station in een oud pand. Bij binnenkomst valt ons direct de sfeer al op, mooie grote ramen waarbij het zonlicht goed naar binnen kan komen.

Ga je hier lunchen dan ben je dus verzekerd in de ochtend van een aangenaam zonnetje. Heb je kleine kinderen dan kunnen zij in de kinderkamer spelen terwijl de volwassenen nog een het brunchen zijn. We beginnen met een lekkere koffie om onze brunch te beginnen, ondertussen kijken we op de kaart wat de mogelijkheden zijn.

Voor een online medicijnen website ben je bij online apotheek aan het juiste adres.

De brunchkaart laat ons verschillende soorten broodjes zien, van beleg tot aan tosti’s, sandwiches en nog veel meer lekkere dingen. Als drankje heb je ook genoeg keus, koffie, thee, verschillende sappen die overigens allemaal vers gemaakt zijn. Ben je een liefhebber van een ei gerecht tijdens de brunch dan kun je ook daarmee je hart ophalen. Eigenlijk serveert het restaurant een complete brunch waarmee je zeker tot het diner wel mee vooruit kunt.

Brunchen met mogelijkheden in Haarlem

In Haarlem heb je op veel verschillende locaties genoeg mogelijkheden om te gaan lunchen, of het nu in het centrum van Haarlem is of ergens aan de rand. Niet alleen een simpel broodje als lunch, maar ook uitgebreide lunch voor de zondag is eenvoudig bij veel restaurants te krijgen. En het hoeft niet allemaal luxe en duur te zijn, ook voor goedkoop uit eten in de vorm van een brunch zijn er voor ieder budget keuzes genoeg. Verschillende leuke restaurantjes, de een met een mooi terras, de andere met een prachtige binnentuin waar je kunt genieten van de mooiste bloemen en planten.

Er is geen ongedierte in ons restaurant door de oplossingen die wij hebben.

Laat je verleiden door de beste gerechten, te beginnen met een heerlijk kopje koffie of thee. Daarna komen de lekkerste gerechten op tafel tevoorschijn. Op zondag hebben veel restaurants in Haarlem speciale aanbiedingen, dan geniet je extra van een goede uitgebreide brunch. Vergeet vooral het dessert van de brunch niet, ook deze hoort er tegenwoordig helemaal bij. Proef, geniet en neem de tijd om even op adem te komen. Wij weten zeker met een goede brunch in de maag kun je er zeker de rest van de dag weer tegen.