Bootverhuur Haarlem

Het is lekker weer en je wilt er een dagje op uit, je besluit eens wat anders te doen dan het normale. Geen dagje strand maar een boor huren in Haarlem om de omgeving te gaan verkennen vanaf het water.

Waar moet je allemaal opletten, wat wil je precies voor boot en niet te vergeten wat zijn de mogelijkheden om een boot te huren in Haarlem. Natuurlijk wil je weten of je een vaarbewijs nodig hebt als je een boot huurt. We gaan je zoveel mogelijk informatie proberen te geven over het huren van een boot in Haarlem

Eindelijk is het zover je gaat een boot huren om door de grachten van Haarlem te varen, het eerste wat in je opkomt wat voor boot je gaat huren in Haarlem. Voor een beginnende kapitein is een motorsloep redelijk eenvoudig om mee te varen. Voordeel is ook dat deze genoeg ruimte biedt om met een stel vrienden of familie het water op te gaan. Wil je echt beginnen bij het begin dan kun je voor een roeiboot kiezen, maar of je daar blij van wordt als je moet roeien is maar de vraag.

Binnenstad Haarlem

Heerlijk struinen door de gezellige straatjes van de oude binnenstand van Haarlem.

Wat verwacht je van een boot huren in Haarlem?

Het is natuurlijk ook belangrijk wat je precies verwacht van een boot, is alleen een zitje op het water voldoende en hecht je geen waarde aan een luxe motorboot? De luxe motorsloepen hebben over het algemeen meer ruimte en zijn voorzien van mooie zitplaatsen met kussens, een comfortabele boot dus. In veel gevallen is er ook een koelkast aanwezig waar je de dranken in kunt koelen, het is helemaal aan jezelf waar jij waarde aan hecht en niet onbelangrijk hoe groot je budget is. Maar dat een boot huren in Haarlem leuk is dat is een zekerheid.

Heb je een vaarbewijs nodig voor het huren van een boot?

Sommige boten vereisen een vaarbewijs om mee te varen, heb je geen vaarbewijs dan is het niet mogelijk om met een boot te varen waar deze is vereist. Kijk en informeer dus eerst welke boten je kunt huren in Haarlem waar je geen vaarbewijs voor nodig hebt, dit voorkomt je een hoop teleurstelling. Heb je wel een vaarbewijs dan kun je alle boten huren, ook de boten waar geen vaarbewijs voor nodig is.

Natuurlijk moet je je ook afvragen waar je wilt gaan varen, Haarlem heeft heel veel mooie grachten waar je doorheen kunt varen met een boot. Ga je voor het eerst varen dan raden we je aan om in niet al te drukke wateren in Haarlem te gaan varen, zo kun je een beetje uittesten hoe de boot werkt en hoe je deze het beste kunt besturen. Ook krijg je te maken diep en ondiep water, of bruggen waar je onderdoor moet. Dit zijn allemaal dingen om rekening mee te houden, vraag ook informatie aan de eigenaar van de boot waar je het beste in Haarlem kunt varen zonder al te veel moeilijkheden.

Gevarieerd, verrassend en betaalbaar uit eten in Haarlem

Wat voor boten zijn er allemaal te huur in Haarlem waar je mee kunt varen?

Op veel locaties in Haarlem is het mogelijk om een boot te huren, maar wat voor boten zijn er allemaal te huur. De keus om te huren is best groot, in veel gevallen moet je wel een bepaalde leeftijd of een vaarbewijs hebben om met de luxe boten te mogen varen. Maar een motorsloep is meestal wel voldoende als je een dagje op het water wilt dobberen. Wil je echt luxe varen en heb je geen zin om zelf wat te doen dan kun je altijd nog een boot huren met een schipper erbij.

We nemen bijvoorbeeld een motorsloep van 10pk die we willen huren. Deze boot mag je huren zonder vaarbewijs te hebben. Met zes personen kun je ermee het water op, ruim voldoende plaats om met zijn allen relaxed te zitten. Met ruim 4 meter lang is de sloep eenvoudig te besturen en zul je geen moeilijkheden ondervinden. Ook kun je met deze sloep onder de meeste bruggetjes door in Haarlem. Een ideale boot voor de beginnende vaarder die niet veel om handen wil hebben tijdens een dagje op het water.

Vaarroutes in Haarlem

Het is er natuurlijk van afhankelijk hoelang je de boot hebt gehuurd waar je kunt varen. Heb je de boot een korte tijd gehuurd dan is het verstandig om in de stad Haarlem zelf te blijven. Erg leuk om te doen is bijvoorbeeld een route over de Leidsevaart, Nieuwegracht, het Spaarne en de Raamsingel. Dit zijn enkele voorbeelden in welke wateren je kunt varen als je de boot niet lang hebt gehuurd. Geniet van de mooie grachten zijn pandjes. Haarlem heeft zeer veel oudere gebouwen die ja perfect vanaf het water kan bekijken. Neem een lekker drankje mee en je geniet.

Heb je de boot een dagdeel of een hele dag gehuurd dan is het een leuk idee om een stukje door te varen via het Spaarne naar Heemstede, of juist langs het Stalenbolwerk. Het rondje van Haarlem is ook een prachtige route om te varen, neem wat broodjes en drankjes mee en je hebt een geweldige dag op de wateren van Haarlem. In de meeste wateren van Haarlem kun je gewoon varen, ook de meeste bruggetjes kun je wel onderdoor met een lage boot. Informeer naar de vele mogelijkheden die er zijn om een boot te huren in Haarlem.

Vaar verstandig

Een boot huren in Haarlem is geweldig om met vrienden te doen bij mooi weer, muziekje mee en een drankje en je geniet met volle teugen. Er zijn ook wel een aantal dingen waar je op moet letten om niet jezelf en andere boten in gevaar te brengen. Vaar rustig en geniet van je route, denk aan eventuele dieren die in het water liggen. Houd het leuk en gezellig, drink zeker geen alcohol als je de boot bestuurd. Geniet en denk aan de andere mensen op het water, zo heeft iedereen op de wateren in Haarlem een geweldige dag.